Caspia Smart Home

Smart Home Blog


V blogu píšeme nejen o dění kolem naší firmy, ale obecně o chytrých domech



Jak Smart Home změnil můj život: Příběh z první ruky

 

Od roku 2011, kdy jsem začal používat v našem domě systém Caspia, jsem prošel neuvěřitelnou cestou. Během třinácti let jsem získal nejen praktické zkušenosti, ale i hluboký vhled do toho, co Smart Home opravdu znamená a jak může obohatit náš každodenní život.

Co je nový Smart Home protokol Matter?

 

Za poslední roky zažívá trh Smart Home obrovský rozvoj a už neexistuje domácí zařízení, které by nebylo „Smart“. Bylo jen otázkou času, kdy se velcí výrobci dohodnou a navrhnou společný standard. Tím standardem je Matter.

Úspory energie pomocí Smart Home

 

V současné energetické krizi je častou otázkou, jak ušetřit energie. Je možné uspořit s využitím Smart Home? A jak vlastně? Na všechny otázky se pokusím odpovědět v tomto článku.

Jak probíhá návrh chytrého domu?

 

Pro zájemce o chytrý dům jde mnohdy o velkou neznámou. V tomto článku se pokusím vysvětlit, jak probíhá proces od zájmu zákazníka až po ladění detailů pro dokonalý zážitek z bydlení.

Smart nebo šnečí žaluzie?

 

Dnešní příspěvek bude na první pohled triviální. Ale nevěřili byste, jak lze zkazit tak jednoduchou věc, jako je ovládání tlačítkem. Vysvětlím i to se šnekem 🐌.

Spolehlivost a bezpečnost chytrého domu

 

Včera mělo velký výpadek jedno datacentrum Amazonu us-east-1. Lidé po celém světě si stěžují, že se nemůžou dostat do svých domů, nefungují jim chytré spotřebiče. Komunita na twitteru se takovým lidem směje. Všechno může být ale trochu jinak.

Chytrý dům svépomocí? Ano, ale...

 

Nedávno jsem na jednom fóru viděl názor, jak je dobré postavit si smart home řešení svépomocí. Přeci vše je OpenSource skládačka. Napíšu svůj názor na toto téma.

Bezpečnost IoT

 

Pokračování článků na téma bezpečnosti, tentokát takzvaných připojených zařízení do internetu, neboli internetu věcí.

Zabezpečení chytrých domů

 

Je zajímavé sledovat otázky, týkající se inteligentních domů. Když se zmíním, že je možné pomocí našeho systému Caspia Smart Home ovládat i vstupní dveře, první otázka vede na bezpečnost. Pokusím se celou problematiku uvést do kontextu.

Nový trend vzdáleného řízení domácnosti

 

Podle průzkumu Využití internetu v domácnostech ze srpna 2019, kterého se zůčastnilo bez mála 9 tisíc domácností, plánuje plných 38% domácností v budoucnu vzdáleně řídit domácnost.

Přečtěte si o našich referencích