Caspia Smart Home

Nový trend vzdáleného řízení domácnosti

Podle průzkumu Využití internetu v domácnostech ze srpna 2019, kterého se zůčastnilo bez mála 9 tisíc domácností, plánuje plných 38% domácností v budoucnu vzdáleně řídit domácnost.


13. 11. 2019

Je nutno podotknout, že dle způsobu doručení dotazníku, tedy sociální sítě Facebook a LinkedIn, se nejedná o reprezentativní vzorek domácností, ale řekněme moderní domácnosti. Přesto se jistě jedná o pozitivní trend. Je nutné si ale uvědomit, že podstatou chytré domácnosti není jakékoli ovládání na dálku. Podstatou je “neovládání”, kdy se dům plný technologií chová autonomně, sám ví, kdy má co dělat. Ovládání na dálku je jen třešničkou na dortu.

zdroj: grantthornton.eu/pruzkumint/

Je pozitivní takový zájem o vzdálené ovládání domu, protože je to první krok k opravdu inteligentnímu domu. První v hledáčku takových zájemců budou termostaty ovládané na dálku a také osvětlení ovládané na dálku. My se zaměřujeme na komplexní dodávky zejména u novostaveb a rekonstrukcí.

Mirek Buček, majitel CaspiaTech

bucek@caspiatech.cz





Přečtěte si další články z našeho blogu

Jak Smart Home změnil můj život: Příběh z první ruky

 

Od roku 2011, kdy jsem začal používat v našem domě systém Caspia, jsem prošel neuvěřitelnou cestou. Během třinácti let jsem získal nejen praktické zkušenosti, ale i hluboký vhled do toho, co Smart Home opravdu znamená a jak může obohatit náš každodenní život.

Co je nový Smart Home protokol Matter?

 

Za poslední roky zažívá trh Smart Home obrovský rozvoj a už neexistuje domácí zařízení, které by nebylo „Smart“. Bylo jen otázkou času, kdy se velcí výrobci dohodnou a navrhnou společný standard. Tím standardem je Matter.

Úspory energie pomocí Smart Home

 

V současné energetické krizi je častou otázkou, jak ušetřit energie. Je možné uspořit s využitím Smart Home? A jak vlastně? Na všechny otázky se pokusím odpovědět v tomto článku.

Všechny články