Caspia Smart Home

Čím se řídit při výběru designových vypínačů do moderního chytrého domu

Rozlučte se při rekonstrukci s obyčejnými plastovými vypínači, které umí jen rozsvítit či zhasnout světlo a nejsou moc hezké. Designové vypínače dají interiéru jiný šmrnc a navíc je snadno zakomponujete do chytrého domu CaspiaTech, takže zvládnou mnohem víc funkcí – třeba hlídat teplotu v místnosti.


20. 8. 2019

Designové vypínače nejsou nic nového pod sluncem – byly totiž oblíbeným interiérovým doplňkem evropských předválečných architektů. Třeba ty z křišťálu vybral do brněnské vily Stiassni architekt Ernst Wiesner, a když se tam vydáte na prohlídku, můžete si je pečlivě prohlédnout.

Čím dál častěji ale narazíte na podobné designové vypínače i v nejmodernějším budovách a domácnostech.

Křišťálové vypínače z vily Stiassni dokonale respektují podkladové materiály. Jsou nenápadné a přitom krásné a funkční.

Slaďte designové vypínače s vybavením

Vypínač se skládá z rámečku a krytu. V klasické variantě jsou obě části bílé a jednoduché tak, aby byly co nejméně nápadné. Na zdi je ale přesto nepřehlédnete – hlavně když jsou z levného materiálu a časem žloutnou nebo zašednou. V kombinaci s barevným podkladem navíc působí rušivě.

Proto se moderní designové vypínače do dnešních domů a bytů vrací. Hodí se do interiérů:

Designové vypínače se kromě kvalitního plastu vyrábí třeba z:

Sladíte je tak se skříněmi, podlahou, doplňky nebo i s barvou omítek. Designové vypínače totiž pořídíte i v různých barvách či vzorech.

Různé tvary, materiály i designy – to jsou moderní vypínače, kterými perfektně doladíte váš interiér. Foto: Obzor.cz

Změňte funkci vypínače v chytrém domě CaspiaTech

Designové vypínače často žádají majitelé chytrých domů. Pořizují je místo klasických chytrých vypínačů, které jsou vyrobené z obyčejných materiálů a nesplňují vysoké nároky na vzhled interiéru. Designové vypínače jsou proto vhodné i pro vás, pokud vám záleží na vzhledu vypínačů a kromě toho máte i nadstandardní požadavky na jejich funkci.

Právě funkci designových vypínačů můžete v chytrém domě změnit. Ocení to třeba rodiče malých dětí, kterým nechtějí v noci moc svítit, aby se jim dobře spalo. Když ale v pokojíku spí babička nebo jiná návštěva, může si rozsvítit naplno. Snadno tak změníte funkci pokoje – z dětského uděláte pokoj pro hosty, kterým nastavíte světlo na vyšší intenzitu.

U vypínače jednoduše nastavíte odlišné funkce pro krátký a dlouhý stisk a tak se například světlo rozsvítí naplno či postupně.

Z obyčejných i designových vypínačů udělá CaspiaTech chytré

V chytrém domě nezáleží na tom, jestli máte levnější plastové vypínače nebo jste si vybrali ty nejluxusnější designové v hodnotě stovek a tisíců korun. Jejich funkci můžete časem změnit a místo zhasnutí či rozsvícení ovládáte vypínačem například lampičku nebo inteligentní žaluzie.

Vypínač se dokáže přizpůsobit i roční době a množství světla. Umožňuje v zimě více přisvítit a v létě, kdy je tma mnohem později, svítí méně.

Kromě toho vypínače napojené do systému CaspiaTech fungují i jako čidla:

V praxi to znamená, že když se budete sprchovat, čidlo na vypínači kontroluje míru vlhkosti v koupelně a po překročení nastavené míry vlhka automaticky spustí větrák.

Vysoké nároky na design interiéru a vysoké nároky na funkci nejdou proti sobě. Přesvědčte se o tom v chytrém domě CaspiaTech.

Designové vypínače se perfektně hodí do chytrých domů.





Přečtěte si další články z našeho blogu

Jak Smart Home změnil můj život: Příběh z první ruky

 

Od roku 2011, kdy jsem začal používat v našem domě systém Caspia, jsem prošel neuvěřitelnou cestou. Během třinácti let jsem získal nejen praktické zkušenosti, ale i hluboký vhled do toho, co Smart Home opravdu znamená a jak může obohatit náš každodenní život.

Co je nový Smart Home protokol Matter?

 

Za poslední roky zažívá trh Smart Home obrovský rozvoj a už neexistuje domácí zařízení, které by nebylo „Smart“. Bylo jen otázkou času, kdy se velcí výrobci dohodnou a navrhnou společný standard. Tím standardem je Matter.

Úspory energie pomocí Smart Home

 

V současné energetické krizi je častou otázkou, jak ušetřit energie. Je možné uspořit s využitím Smart Home? A jak vlastně? Na všechny otázky se pokusím odpovědět v tomto článku.

Všechny články